Verknocht aan de Zaanoever

Op bezoek in de Zaanstreek

Oorspronkelijk komt Sandra Bouguenon uit Amsterdam en kon ze zich niet voorstellen dat ze de stad ooit zou verlaten. Maar 25 jaar geleden verloor ze haar hart aan de Zaanstreek en verhuisde ze naar Wormerveer.

“De Zaanstreek heeft iets knus. Je woont hier lekker, en als je een keer wat anders wilt, dan is Amsterdam of het strand binnen handbereik. In Wormerveer kennen mensen elkaar, maar het is hier groot genoeg om niet de sociale controle te voelen zoals je dat vaak hebt in een dorp. Bijna 5 jaar geleden opende Sandra haar ijssalon/lunchroom Hemels in Wormerveer aan de Zaan, in de zogenoemde Zaanbocht. “Inmiddels ken ik de mensen die hier vaak komen. Als ik nieuwe gezichten zie, is dat reden voor een praatje.” Na een aantal jaar in Wormerveer verhuisde ze naar de overkant van de Zaan, naar Wormer. Inmiddels woont ze met haar vrouw en zoon in het landelijke Jisp. “Eigenlijk wonen we nu dichter bij Purmerend. Daar heb je ook alles, maar we gaan toch veel liever naar Wormerveer.

Daar is het nu eenmaal gezelliger. Vooral de afgelopen jaren waarin de Zaanbocht echt veranderd is, met veel leuke nieuwe winkels. Je vindt hier veel verschillende soorten winkels. Geen ketens, maar allemaal zaken met een eigen gezicht.” In deze coronatijd heeft Sandra’s zaak een transformatie ondergaan: mensen kunnen er nu soep en ander lekkers afhalen. “Je moet creatief en flexibel zijn in deze tijd. Gelukkig komen hier veel wandelaars of fietsers langs die een kopje koffie of warme chocomel komen halen. Het is niet zoals het zou moeten zijn, maar het is in elk geval wat.” Of ze ooit terug verhuizen naar Wormerveer als hun zoon uit huis gaat? Sandra lacht: “Voorlopig niet. We wonen aan het water, we hebben een tuin, het is er rustig en met 10 minuten ben ik op mijn werk. We wonen hier heel prettig.”

In verband met de corona-maatregelen zijn sommige locaties gesloten.

Deel op social media