Zalig wonen in Santpoort-Noord

Reineke Boot (45) is helemaal op haar plek in Santpoort-Noord: “De natuur, de mensen, de winkels en de sociale activiteiten. Aan niets ontbreekt het ons.”

Ze werd geboren in Drenthe en studeerde in Twente. Daarna woonde Reineke 13 jaar in Amsterdam. 6 jaar geleden besloot ze samen met haar gezin te verhuizen naar Santpoort, omdat ze meer ruimte en groen wilden. Een beslissing waar ze geen moment spijt van hebben gehad. “We hadden nooit gedacht aan deze plek, maar onze makelaar wees ons er op. Toen we gingen kijken, snapten we meteen waarom. De ligging aan de duinen is heerlijk. Mijn man is als Vlielander opgegroeid met het strand en duinen in de buurt. Ik kom zelf uit Drenthe en ben opgegroeid tussen de oude bomen. Ook die zijn hier ruimschoots te vinden. Zo hebben wij allebei de natuur om ons heen waar we ook als kind al van genoten. Het voelt als thuis.”

Maar Santpoort heeft meer te bieden dan de ligging en de natuur. Reineke vertelt dat ook de inwoners van het dorp ervoor zorgden dat ze zich direct welkom voelde. “De mensen hier zijn niet eenkennig en betrekken je graag bij het sociale leven. Ze vertellen je met alle liefde over de historie van de omgeving en het dorp.” Ook wordt er van alles georganiseerd. “De Oranjevereniging houdt een groots festijn rondom Koningsdag. En elke zomer is er dé feestweek.”

Die week is er voor iedereen wat te doen. “Normaal gesproken organiseert het comité samen met lokale ondernemers allerlei activiteiten. Restaurants zorgen dat je op straat kan dineren, en er zijn podia met optredens, harddraverij, sportieve activiteiten en nog veel meer, ook voor onze dochter van 5. De feestweek is maar 1 voorbeeld, er wordt buiten coronatijd met grote regelmaat iets leuks georganiseerd.”

Naast de feestelijke activiteiten is er genoeg te genieten in het dagelijks leven. En alles is in de buurt. “Er is hier een goede bakker, een goede slager en een goede wijnwinkel.” Bovendien kennen veel mensen elkaar. “Dat voelt niet beklemmend. Je kunt de deur bij elkaar platlopen, maar als je daar geen behoefte aan hebt, is het ook oké. En er zijn 2 basisscholen in Santpoort-Noord, dat vind ik echt een luxe. Zo konden we een school vinden voor onze dochter die in de buurt is, en goed bij haar past.” Eigenlijk zijn Reineke en haar gezin van alle gemakken voorzien. ”En Haarlem is makkelijk te bereiken met de fiets of het ov. Dus je kan uit eten gaan in de stad, en met de fiets of de trein weer terug.”

Klik op de plusjes voor meer informatie